Gençlere yönelik kısıtlamalar Instagram, Facebook ve Messenger’a geliyor

Genç Hesaplar Özelliği Facebook ve Messenger’a da Geliyor!

Meta, geçtiğimiz ay Instagram’da başlattığı “Genç Hesaplar” özelliğini şimdi Facebook ve Messenger’a da entegre ediyor. Bu sayede genç kullanıcıların hesapları otomatik olarak gizli hale getirilip belirli özelliklere erişimleri kısıtlanacak.

Bu adım, özellikle genç kullanıcıları platforma çekmekte zorlanan Facebook için önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Yeni korumalar öncelikle ABD, İngiltere, Avustralya ve Kanada’da kullanıma sunulacak, daha sonra diğer bölgelere yayılacak.

Hangi Korumalar Geçerli Olacak?

Facebook ve Messenger’daki genç hesaplara hangi korumaların getirileceği şu anda net değil. Instagram’daki uygulamadan yola çıkılarak, 18 yaşın altındaki kullanıcıların hesaplarına benzer kısıtlamalar getirilmesi bekleniyor.

16 yaş altındaki kullanıcılar değişiklik yapabilmek için ebeveyn onayı almak zorunda olacak. Değişiklikler otomatik olarak yaşlarını belirten tüm genç kullanıcılara uygulanacak.

Mevcut Korumalar

Şu anki genç hesap korumaları arasında yabancılarla iletişim kısıtlamaları ve hassas içeriklerin kontrolü yer alıyor. Ayrıca, gençlerin çevrimdışı zaman geçirmelerini teşvik etmek amacıyla 60 dakikalık zaman sınırları ve gece 22:00 – sabah 07:00 arasında sessize alınan bildirimler gibi özellikler bulunuyor.

Bu özellikler, Meta’nın çocuk güvenliği konusundaki çabalarının bir parçasını oluşturuyor. Facebook ve Instagram, AB’de çocuk koruması konusunda endişeler nedeniyle soruşturuluyor ve ABD’de açılan ayrı bir dava da Meta’yı eleştiri altında bırakıyor.

Related Posts

Otomotiv pazarına geçen yıl giren Xiaomi ikinci elektrikli aracını tanıttı

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ikinci elektrikli aracını tanıttı.

Google’dan çığır açan teknoloji: Robotlar artık bağlantısız özgür!

Yapay zeka teknolojilerinin gelişimi robotların yeteneklerini de doğrudan etkiliyor. Robotlara yönelik yapay zeka modelini mart ayında duyuran teknoloji devi Google, birçok robot üreticisiyle ortak çalışma yürütüyor. Google’ın yapay zeka …

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

ChatGPT’ye bugün alınacak en kötü telefonu sordular, cevap kırıcıydı: Asla var olmamalıydı!

Hangi akıllı telefonlar uzak durulması gerekenler listesinde? sorusuna ChatGPT’nin verdiği cevap teknoloji dünyasında gündem oldu. Kullanıcı yorumları, teknik analizler ve gerçek performans verilerini değerlendiren yapay zekâ, bugünün şartlarında alınabilecek en kötü telefonu açıkladı.

MediaTek, Dimensity 8450’yi resmen duyurdu

MediaTek, Dimensity 8450 yonga setini resmi olarak duyurdu. Şirket, bu duyuruyu, işlemcinin OPPO’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonu Reno 14 Pro’da Mayıs ayında zaten yerini almış olmasının ardından yaptı. Dimensity 8400 ile büyük ölçüde benzer …

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …