Deri ürünler artık böyle satılacak: Düzenleme 2 ay sonra yürürlüğe girecek

Beslenme Ürünlerinde Menşe Bilgisi Zorunlu Hale Geliyor!

Resmi Gazete’nin bugünkü yayımlanan tebliğine göre, tüketici ürünlerinde hayvansal menşeli parça bulunduğunda, bu parçaların hangi hayvandan elde edildiğinin etiket ve ambalajda belirtilmesi gerekecek.

Vatandaşların tam ve doğru bilgiye ulaşması için yapılan düzenleme ile hayvansal olmayan parçaların suni, vegan ve sentetik deri gibi ifadelerle tüketiciyi yanıltması önlenecek.

Düzenleme, tekstil, eldiven, ayakkabı, çanta, cüzdan, kemer, saat, takı, kırtasiye, mobilya, halı ve oyuncak gibi ürün gruplarındaki hayvansal parçaları kapsıyor.

Düzenleme Yakında Yürürlükte Olacak!

Firmalara, yeni düzenlemeye uyum sağlamaları için bir geçiş süresi tanınıyor. Düzenleme 2 ay içinde yürürlüğe girecek.

‘Düzenli Denetimler Hayati Önem Taşıyor!’

Dericizade Onursal Başkanı Faruk Küçük, bu çalışmanın tüketicilerin doğru bir şekilde bilgilendirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Küçük, genellikle giysilerin kuzu derisinden yapıldığını ve çanta, cüzdan gibi ürünlerin çoğunlukla dana ve sığır derisinden üretildiğini söyledi. Küçük, “Bundan sonra etiketlerde ‘kuzu’ ya da ‘koyun derisi’ gibi ifadeler de yer alacak. Bu düzenleme, vatandaşın ne aldığını ve ne giydiğini bilmesini sağlıyor. Bu ürünlerin düzenli ve etkili bir şekilde denetlenmesi de büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Küçük ayrıca suni deri ürünlerinde “deri” kelimesinin kullanılmaması gerektiğini de vurguladı.

Related Posts

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.