Koah ve Lenfoma Teşhisiyle Tahliye Edilen Ahmet Tekin Baykal, Tedavi Sürecine Devam Edecek

Ahmet Tekin Baykal, Sağlık Sorunları Nedeniyle Tahliye Edildi

İzmir merkezli Anafor Operasyonu kapsamında 2008 yılında tutuklanan Ahmet Tekin Baykal, ileri evre KOAH ve lenfoma teşhisi konulmasının ardından sağlık sorunları gerekçesiyle geçici olarak tahliye edildi.

Baykal, cezaevi koşullarında gerekli tedavinin yapılamayacağına dair sağlık raporlarıyla desteklenerek cezaevinden çıkarıldı. Tedavi süreci artık cezaevinin dışında devam edecek. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Baykal, uzun yıllar süren tutukluluk dönemi ve son gelişmeler hakkında takipçilerine teşekkürlerini iletti.

“Adalet ve Şefkatin Bir Arada Olduğunu Gördüm”

Baykal’ın açıklamasında, “17 yıldır süren tutukluluğum boyunca çeşitli sağlık sorunları yaşadım. Son zamanlarda teşhis edilen lenfoma ve KOAH hastalıkları nedeniyle cezaevinde kalamayacağım anlaşıldı ve uzun süreli hastane tedavisi başladı. Türk Devleti’nin sağduyusu ve adaleti sayesinde, tedavim daha uygun koşullarda sürdürülebilmesi için bana 3 aylık bir süre tanındı. Bu süre zarfında Türk Devleti’nin büyüklüğü ve vatandaşına karşı duyduğu sorumluluğun bir göstergesi olarak bu karar alındı” şeklinde konuştu.

Baykal, yaşadığı sürecin sadece bir sağlık meselesi olmadığını, aynı zamanda devletin vatandaşlarına karşı sorumluluğunu gösterdiğini de vurgulayarak, “Bu fırsat, Türk Devleti’nin insanlarına karşı duyarlılığını ve adaletinin yanı sıra şefkatini de ortaya koyan bir göstergedir” ifadelerini kullandı. – AYDIN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bir takipçi, Türkiye’deki göç nedeniyle boşta kalan kadrolara

İşlenmiş gıdalar yaşam süresini kısaltabilir!

İngiltere ve ABD dahil sekiz ülkede yapılan bir araştırma, aşırı işlenmiş besinleri çok tüketen kişilerin erken ölüm riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir