Türkiye Psikiyatri Derneği’nden kenevir düzenlemesi uyarıları: Sıkı denetim ve izleme sistemleri oluşturulmalı

Kenevir Yasası Türkiye Psikiyatri Derneği Tarafından Eleştirildi

Türkiye Psikiyatri Derneği, Kenevir Yasası adıyla bilinen teklifin yasalaşması durumunda kenevir kullanımının artması ve bu durumun kontrolsüz olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Dernek, “Bilimsel çalışmalar eşliğinde politikalar oluşturulmalıdır” açıklamasını yaptı.

Türkiye Psikiyatri Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Sağlıkla ilgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Dernek, teklifin toplum sağlığı açısından riskli olabileceğini belirterek, teklif kapsamında tıbbi kenevirin sadece eczanelerde hekim reçetesiyle satılacağını ve bu süreçlerin denetim altında olacağını bildirdi.

Halihazırda kenevirin endüstriyel amaçlarla üretilebildiğini hatırlatan Dernek, kenevir kullanımının kontrolsüz artacağını ve bu durumun ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Kenevir düzenlemesine ilişkin Türk Tabipleri Birliği’nden de uyarı geldi. TTB, ilaç dışı kullanımına karşı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Kenevirin tıbbi kullanımı konusunda uygun protokollerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Dernek, bağımlılık riskinin önlenmesi için sıkı denetim sistemleri oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Tıbbi amaçlı kannabis kullanımıyla ilgili multidisipliner bilim komisyonlarının oluşturulması gerektiğini savunan Dernek, bu komisyonların çalışmalarının şeffaf bir şekilde paylaşılmasını önerdi.

Related Posts

Ayakların kokmasına neden olan hata bulundu: Sadece ter değil

Toplu taşıma araçlarında, ofislerde, hatta misafirlikte… Bazen bir çift ayakkabının içinden çıkan koku, en samimi ortamları bile sessizce dağıtabilir. Ayak kokusu, birçok insanın yaşadığı ama çoğu zaman konuşmaktan kaçındığı bir problem. Peki bu rahatsız edici durumun arkasındaki asıl neden ne? Uzmanlar yıllardır tartışılan bu sorunun en büyük sebebini nihayet net bir şekilde açıkladı.

Beyniniz ne durumda?

Günümüzde yaşam süresi uzasa da buna paralel olarak alzheimer, parkinson gibi hastalıklar da artıyor… Pek çok insan 70-80’lerinde bunama sorunu yaşıyor. Dolayısıyla günümüzde ‘longevity’ (uzun yaşam) yaklaşımı kadar ‘nöro-longevity’ de çok önemli. Yani beynimizi de genç tutmamız gerekiyor…

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Böbrek hastalarına ‘yaz’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), yaz aylarında hemodiyaliz hastalarının sağlık sorunları yaşayabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor