Apple, BBC’nin şikâyeti üzerine yapay zeka özelliğini güncelleyecek

Apple, iPhone’larda Yanlış Bildirim Alarmı Sorununu Güncelleyecek

Apple, iPhone marka telefonlarda yanlış haber alarmlarına sebep olan yeni yapay zeka özelliğini durdurmak yerine güncelleyeceğini duyurdu. Uzun zamandır dile getirilen şikayetlere ilk defa yanıt veren şirket, Pazartesi günü yaptığı açıklamada gelen bildirimlerin Apple’ın yapay zekası tarafından geliştirilen özetler olduğunu daha net bir şekilde belirteceğini aktardı.

Apple’a yapay zeka teknolojisinin kusurlu çalışması üzerine bu özelliği geri çekmesi çağrıları yapılmıştı. Geçen ay, BBC bu teknoloji yüzünden şikayette bulunmuştu. Apple, UnitedHealthcare CEO’su Brian Thompson’ı öldürmekle suçlanan Luigi Mangione’nin kendini vurduğu yanlış bilgisini BBC’nin haberinde varmış gibi bildiriminde özet geçmişti.

Bir diğer yanlış bildirimde ise yine BBC’nin uygulamasında İspanyol tenisçi Rafael Nadal’ın eşcinsel olduğunu açıkladığı haberinin yer aldığı algısı ortaya çıkmıştı. Pazartesi günü BBC yaptığı açıklamada, “Apple’ın yapay zeka özetleri orijinal BBC içeriğini yansıtmadığı gibi bazı durumlarda bu içeriğe tamamen zıt bir algı ortaya çıkarıyor” dedi.

BBC’nin güvenilirliğinin hayati olduğu vurgulanarak Apple’a bu sorunu çözmesi çağrısında bulunuldu. Apple’ın tanıttığı yapay zeka özelliği sayesinde bildirimlerin özeti geçiliyor. Apple ise kullanıcı geribildirimleri neticesinde sürekli güncellemelerin yapıldığını, bu özet özelliğini kullanıp kullanmamanın kullanıcının inisiyatifinde olduğu aktarıldı.

Apple yapay zeka araçlarını bazı iPhone modelleri için yayımlanan iOS 18.1 güncellemesiyle devreye almıştı. Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, BBC bildirimleriyle ilgili yaşananların ardından “üretken yapay zekanın henüz yeteri kadar gelişmiş bir teknoloji olmadığını” bu yüzden devreden kaldırılması gerektiğini belirtmişti. Google’ın benzer yapay zeka özelliğine de paralel eleştirilerde bulunuldu.

Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Related Posts

Otomotiv pazarına geçen yıl giren Xiaomi ikinci elektrikli aracını tanıttı

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ikinci elektrikli aracını tanıttı.

Google’dan çığır açan teknoloji: Robotlar artık bağlantısız özgür!

Yapay zeka teknolojilerinin gelişimi robotların yeteneklerini de doğrudan etkiliyor. Robotlara yönelik yapay zeka modelini mart ayında duyuran teknoloji devi Google, birçok robot üreticisiyle ortak çalışma yürütüyor. Google’ın yapay zeka …

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

ChatGPT’ye bugün alınacak en kötü telefonu sordular, cevap kırıcıydı: Asla var olmamalıydı!

Hangi akıllı telefonlar uzak durulması gerekenler listesinde? sorusuna ChatGPT’nin verdiği cevap teknoloji dünyasında gündem oldu. Kullanıcı yorumları, teknik analizler ve gerçek performans verilerini değerlendiren yapay zekâ, bugünün şartlarında alınabilecek en kötü telefonu açıkladı.

MediaTek, Dimensity 8450’yi resmen duyurdu

MediaTek, Dimensity 8450 yonga setini resmi olarak duyurdu. Şirket, bu duyuruyu, işlemcinin OPPO’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonu Reno 14 Pro’da Mayıs ayında zaten yerini almış olmasının ardından yaptı. Dimensity 8400 ile büyük ölçüde benzer …

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …