Bakan Şimşek’e TRT sorusu: Toplanan 18 milyar nerelere harcandı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp ardından tutuklanması sürecine tepki olarak alınan boykot kararına destek veren oyuncuları kadrosundan çıkaran Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) harcamaları Meclis gündeminde.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TRT’nin mali yönetimiyle Meclis araştırması açılmasını istedi. Dinçer aynı konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

Vatandaşların ödediği her kuruşun hesabının sorulması gerektiğini belirten Dinçer, traktörlerden 8 bin TL, cep telefonlarından bin 200 TL ve tabletlerden 400 TL alınan bandrol ücretlerinin hangi alanlara harcandığının kamuoyuyla paylaşılmadığına işaret etti.

Evrensel‘in haberine göre 2022’de elektrik faturalarından kaldırılan TRT payının yerini artan bandrol ücretlerinin almasıyla vatandaşların mali yükünün daha da arttığını belirten Dinçer, “TRT’nin vadeli hesaplarda 5 milyar TL, Hazine bonolarında ise 6 milyar TL tuttuğu iddia ediliyor. Ancak bu kaynakların nasıl kullanıldığına dair herhangi bir açıklama yok” dedi.

Dinçer, 2023 yılında TRT’nin topladığı 18 milyar TL verginin harcama kalemlerinin belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Son üç yılda kurumun vergi yükümlülüklerini ne ölçüde yerine getirdiğinin de açıklanması gerektiğini belirten Dinçer, TRT’nin mali raporlarının denetim sürecine ilişkin de soru işaretleri bulunduğunu vurguldı.

Dinçer, “Halkın vergileriyle finanse edilen bir kurumun, bu kaynakları nasıl kullandığını açıklaması en temel sorumluluğudur” dedi.

Bakan Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Dinçer, şu soruları sordu:

“TRT’nin 2004-2023 yılları arasında topladığı 10,8 milyar dolar nasıl harcanmıştır?

TRT’nin bandrol gelirleri hangi projelere yönlendirilmiştir?

Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırıldı, bunun yerine alınan bandrol ücretlerinin vatandaşlara maliyeti nedir?

TRT’nin 5 milyar TL’si vadeli hesaplarda, 6 milyar TL’si ise Hazine bonosunda. Bu paralar kullanıldı mı?

2023’te TRT’nin topladığı 18 milyar TL nerelere harcanmıştır?

TRT son üç yılda ne kadar vergi ve kurumlar vergisi ödemiştir?

TRT’nin mali raporları denetleniyor mu?​”

Related Posts

Ara zam artık acil! Yoksulluk 85 bini aştı, açlık asgariyi yedi bitirdi

Türk-İş’in yayınladığı Haziran 2025 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sadece gıda için yapması gereken aylık minimum harcama tutarı 26.115 TL’ye ulaştı. Gıda dışındaki temel ihtiyaçlar—kira …

CHP kurultay davası ertelendi: Piyasalar nasıl tepki verdi?

CHP kurultay davası ertelendi: Piyasalar nasıl tepki verdi?

Erdoğan: Türkiye’nin gıpta ile takip edilen büyüme hikayesi ihracatçılarımızın özverili çabaları ile yazılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin gıpta ile takip edilen büyüme ve kalkınma hikayesi ihracatçılarımızın özverili çabaları ile yazılıyor” dedi.

Güncel akaryakıt fiyatları: Benzin, motorin ve LPG’de indirim ya da zam var mı?

Güncel akaryakıt fiyatları: Benzin, motorin ve LPG’de indirim ya da zam var mı?

Gram altında düşüş sonrası yeni tahmin! Nedeni belli oldu

Altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda rekor seviyeleri test ettikten sonra düşüş trendine girdi. Özellikle Orta Doğu’da İsrail ile İran arasında ateşkesin sağlanmasıyla fiyatlarda düşüş derinleşti. Peki altın fiyatlarında gerileme sürecek mi? Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için rakam vererek, ‘Önümüzdeki 2 hafta içerisinde test edebilir’ dedi. İşte detaylar… 

Tükiye’nin toplam petrol ithalatı yüzde 2,2 arttı

Nisan ayında Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı geçen yıla göre yüzde 2,2 artarak 4 milyon 291 bin 488 tona yükseldi.