Değeri 15 senede 5 trilyon dolardan 15 trilyon dolara çıkacak: Başı Çin, Hindistan, Türkiye ve Suudi Arabistan çekecek

Tatil Amaçlı Seyahat Harcamaları 2040’a Kadar Üç Kat Artabilir

Boston Consulting Group’un (BCG) son araştırmasına göre, tatil seyahatlerinin değeri 2040 yılına kadar üç kat artabilir ve 5 trilyon dolardan 15 trilyon dolara yükselebilir.

BCG’nin “Tatil Seyahatlerinde 15 Trilyon Dolarlık Fırsatı Açığa Çıkarma” adlı araştırması, küresel turizm sektörünün geleceği hakkında bilgi vermek için 11 ülkede 5 bin tatilciyle yapıldı.

Araştırmaya göre, eğlence ve tatil amaçlı seyahat harcamaları, 2040 yılına kadar yılda 15 trilyon dolara kadar çıkarak üç kat artabilir.

Öte yandan, araştırmada havayolları, oteller ve diğer seyahat sektörünün 2024 yılında tatil amaçlı seyahatlerden 5 trilyon dolar gelir elde ettiği ve gelecek 15 yıl içinde bu gelirlerin 15 trilyon dolara yükselerek oteller ve diğer seyahat sektörü paydaşları için yeni fırsatlar yaratacağı belirtildi.

Orta Sınıfın Bu Büyümeye Katkısı

Gelişmekte olan pazarlarda seyahat etmeyi isteyen orta sınıfın artması ve insanların paralarını güzel anılar oluşturmak için harcamayı tercih etmeleri, söz konusu seyahat harcamalarındaki üç kat büyümenin temelini oluşturuyor. Eşyalar yerine deneyimlere verilen önemin artması da bu büyümeyi destekliyor.

Çin, Hindistan, Türkiye Öncülük Ediyor

BCG’nin araştırmasına göre, turizm sektörünün gelecekteki büyümesi özellikle Çin, Hindistan, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi gelişmekte olan pazarlar tarafından yönlendirilecek.

Ayrıca, Y ve Z kuşağı gibi yeni hedef kitlelerin seyahat alışkanlıklarının değişmesiyle seyahat sektöründe yeni gruplar, kanallar ve kurallar ortaya çıkıyor. Yeni teknolojiler, yapay zeka ve sosyal medyanın seyahat planlama ve rezervasyon süreçlerindeki önemi giderek artıyor.

Seyahat Kuralları Yeniden Belirleniyor

Kişiselleştirilmiş tekliflerin ve sağlıklı yaşam, maneviyat ve lezzet deneyimlerinin talebinin artmasıyla seyahat sektöründe değişiklikler yaşanıyor. BCG Almanya Genel Müdürü ve Ortağı Christina Mühlenbein, “İnsanların seyahat alışkanlıklarındaki değişim, dijital gelişmeler ve yeni beklentiler seyahat kurallarını yeniden şekillendiriyor.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Ara zam artık acil! Yoksulluk 85 bini aştı, açlık asgariyi yedi bitirdi

Türk-İş’in yayınladığı Haziran 2025 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sadece gıda için yapması gereken aylık minimum harcama tutarı 26.115 TL’ye ulaştı. Gıda dışındaki temel ihtiyaçlar—kira …

CHP kurultay davası ertelendi: Piyasalar nasıl tepki verdi?

CHP kurultay davası ertelendi: Piyasalar nasıl tepki verdi?

Erdoğan: Türkiye’nin gıpta ile takip edilen büyüme hikayesi ihracatçılarımızın özverili çabaları ile yazılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin gıpta ile takip edilen büyüme ve kalkınma hikayesi ihracatçılarımızın özverili çabaları ile yazılıyor” dedi.

Güncel akaryakıt fiyatları: Benzin, motorin ve LPG’de indirim ya da zam var mı?

Güncel akaryakıt fiyatları: Benzin, motorin ve LPG’de indirim ya da zam var mı?

Gram altında düşüş sonrası yeni tahmin! Nedeni belli oldu

Altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda rekor seviyeleri test ettikten sonra düşüş trendine girdi. Özellikle Orta Doğu’da İsrail ile İran arasında ateşkesin sağlanmasıyla fiyatlarda düşüş derinleşti. Peki altın fiyatlarında gerileme sürecek mi? Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için rakam vererek, ‘Önümüzdeki 2 hafta içerisinde test edebilir’ dedi. İşte detaylar… 

Tükiye’nin toplam petrol ithalatı yüzde 2,2 arttı

Nisan ayında Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı geçen yıla göre yüzde 2,2 artarak 4 milyon 291 bin 488 tona yükseldi.