‘Diş estetiğinde trendleri değil yüz hattınızı önemseyin’

Gülüş Tasarımında Estetik ve Sağlık Önemli!

Sosyal medyanın etkisiyle, insanlar daha kusursuz ve dikkat çekici gülüşlere sahip olma arayışına girdiler. Dr. Öğr. Üyesi Betül Arslan Acicbe, her bireyin estetik anlayışının farklı olduğunu vurgulayarak, gülüş tasarımının kişinin yüz hatları, dudak yapısı ve tercihlerine uygun olması gerektiğini belirtti.

‘Merdiven Altı Kliniklere Dikkat!’

Estetik ve doğal gülüşlerin elde edilmesinde dijital teknolojilerin önemli bir rol oynadığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Acicbe, uzman olmayan kişilerin müdahalelerinin ciddi sağlık riskleri taşıdığını söyledi ve merdiven altı kliniklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Diş Tedavilerinde Yenilikçi Yaklaşımlar

Zirkonyum ve E-max materyallerinin diş kaplamalarında ve lamina tedavilerinde sıkça tercih edildiğini açıklayan Dr. Öğr. Üyesi Acicbe, bu materyallerin doğal diş rengini taklit edebilen dayanıklı ve biyouyumlu materyaller olduğunu belirtti. Zirkonyum diş kaplamalarının hastalara uzun vadeli çözümler sunduğunu sözlerine ekledi.

Dijital Tarama ve Özel Tasarımlar

Dijital diş hekimliği teknolojilerinin kişiye özel tedavilerde önemli bir rol oynadığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Acicbe, CAD/CAM teknolojisinin kişiye özel diş tasarımlarını hızlı, hassas ve estetik açıdan tatmin edici hale getirdiğini açıkladı.

Doğal Dişlerin Altın Oranı

Hollywood Gülüşü tekniğinin estetik diş hekimliğinde popüler olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Acicbe, bu teknikle daha beyaz, simetrik ve doğal gülüşler elde edildiğini aktardı. Hollywood Gülüşü’nün bireylere daha genç ve düzgün bir görünüm kazandırmayı hedeflediğini söyledi.

İleri Teknoloji ile Beyazlatma

Dr. Öğr. Üyesi Acicbe, ‘Zoom Beyazlatma’ gibi yeni teknolojilerin dişlerin hızlı ve etkili bir şekilde beyazlatılmasını sağladığını belirtti. Diş beyazlatmanın gülüş estetiği için önemli bir adım olduğunu ve doğru teknolojiyle uygulandığında hastaların daha genç ve sağlıklı bir gülüşe sahip olabileceğini anlattı.

‘Doğru Tedavi Sağlığı Desteklemeli’

Kişiye özel diş estetiği tedavilerinin sadece estetik sonuçlar değil, aynı zamanda diş sağlığını da koruduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Acicbe, kişiye özel tedavinin uzun vadeli ağız sağlığı için önemli olduğunu vurguladı. Gülüşünün yüz hatlarıyla uyumlu ve sağlıklı olması gerektiğini söyleyerek diş estetiğinde kişiselleştirmenin önemine dikkat çekti.

Related Posts

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bir takipçi, Türkiye’deki göç nedeniyle boşta kalan kadrolara

İşlenmiş gıdalar yaşam süresini kısaltabilir!

İngiltere ve ABD dahil sekiz ülkede yapılan bir araştırma, aşırı işlenmiş besinleri çok tüketen kişilerin erken ölüm riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir