Kayseri Yenilenebilir Enerjiyle Geleceği Koruyor

Kayseri’nin Yenilenebilir Enerji Atağı: Doğayı Koruyarak Geleceği İnşa Ediyor

İç Anadolu Bölgesi’nin parlayan yıldızı Kayseri, doğayı ve gelecek nesilleri koruma hedefiyle enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılıyor.

Bu doğrultuda, belediye yıllık 15,5 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik enerjisi elde etmek için kamu binalarında ve çeşitli arazilerde güneş enerjisi santralleri kuruyor. Ayrıca, katı atık depolama tesislerinden 44 milyon, atık sulardan elde edilen birincil çamurun dönüştürüldüğü tesislerden 5,5 milyon, hayvan gübresinden üretilen biyogaz tesislerinden ise 19 milyon kWh elektrik enerjisi sağlıyor.

İncesu ilçesine kurulan ve 3 türbini bulunan rüzgar enerjisi santralinin (RES) hizmete girmesiyle yıllık 60 milyon kWh enerji hedefleniyor. Belediye, rüzgar, güneş ve çamur gibi doğal kaynakları kullanarak yıllık 75 milyon metreküp sera gazı salınımını da azaltmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyenin doğa koruma konusundaki hassasiyetini vurgulayarak, yerel şirketlerle iş birliği içinde elektrik üretimine odaklandıklarını belirtti. Kentteki elektrik enerjisi üretimiyle ilgili önemli adımlar attıklarını dile getiren Büyükkılıç, “Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci yaklaşımıyla öne çıkan başkanı Büyükkılıç, Kayseri’nin enerji koridoru haline geldiğini vurgulayarak, “Yenilenebilir enerji alanında öne çıkan bir kent olduk. Kendi kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak hem üretiyoruz hem kazanıyoruz hem tüketiyoruz.” şeklinde konuştu.

İncesu ilçesine kurulan ve 3 türbinden oluşan RES projesinin tamamlandığını ve gelecek ay hizmete alınacağını belirten Büyükkılıç, kentteki 50 bin konutun yıllık enerji tüketimine karşılık gelen toplam elektrik üretiminden bahsetti. Ayrıca, gelecek dönemlerde GES ve seracılık alanında yeni yatırımların gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.

Related Posts

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir