Sağlık çalışanları Diyarbakır’da da “Aile Hekimliği Yönetmeliği”ne karşı üçüncü kez iş bıraktı

Sağlık Çalışanlarının Sağlık Hizmetleri İçin İş Bırakma Eylemi Devam Ediyor

Sağlık çalışanları, Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği’nin geri çekilmesine yönelik üçüncü iş bırakma eyleminde taleplerini dile getirdi. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Veysi Ülgen, sağlık çalışanlarının ve halkın daha nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmesi için eylemlerine devam ettiklerini söyledi. Ülgen, halkın da desteğini beklediklerini vurguladı.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen, açıklamayı yaparken sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülene kadar mücadele edeceklerini belirtti. Ülgen, Sağlık Bakanı’na hitaben, üçüncü iş bırakma eylemlerini düzenlediklerini açıkladı ve sağlık sistemindeki bazı sorunlara dikkat çekti.

Ülgen, Sağlık Bakanlığı’nın politikalarını eleştirerek, sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılması gerektiğini ve çalışanların haklarının korunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, halkın sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması gerektiğini vurguladı.

Sağlık Çalışanlarının Talepleri

  • Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbi donanımı ve aile sağlığı merkezlerinin kamu tarafından sağlanması
  • Halkın nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmesi için yeterli zaman ve olanak sağlanması
  • Aile hekimliğinde güvencesiz ve kadrosuz istihdamın kabul edilmemesi
  • Aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara emekliliğe yansıyacak maaşın ödenmesi
  • Sağlıkta şiddetin önlenmesini sağlayacak tedbirler alınması

Sağlık çalışanları, taleplerinin gerçekleşene kadar eylemlerine devam edeceklerini ve halkın desteğini beklediklerini belirtti.

Haberin Görseli:

Related Posts

Beyniniz ne durumda?

Günümüzde yaşam süresi uzasa da buna paralel olarak alzheimer, parkinson gibi hastalıklar da artıyor… Pek çok insan 70-80’lerinde bunama sorunu yaşıyor. Dolayısıyla günümüzde ‘longevity’ (uzun yaşam) yaklaşımı kadar ‘nöro-longevity’ de çok önemli. Yani beynimizi de genç tutmamız gerekiyor…

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Böbrek hastalarına ‘yaz’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), yaz aylarında hemodiyaliz hastalarının sağlık sorunları yaşayabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

Yaz aylarında hayvanlar için ‘kene’ tehlikesi

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı hayvan sahiplerini uyardı.