Veysel Eroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Irak Özel Temsilciliği’ne atanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun biyografisi ve hayatı!

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kimdir?

Irak Özel Temsilciliği’ne atanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu hakkında merak edilenler. Türk siyasetçi, Veysel Eroğlu birçok dönem milletvekilliği yapmıştır. 2007 genel seçimlerinde AK Parti’den Afyonkarahisar milletvekili olarak meclise giren Eroğlu, siyasi kariyerinde farklı görevler üstlenmiştir. İşte, Veysel Eroğlu’nun hayatı ve kariyeri.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Hayatı ve Kariyeri

18 Ağustos 1948 tarihinde Afyonkarahisar Şuhut’ta doğan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. Hollanda’da araştırmalar yapmış, akademik kariyerinde önemli adımlar atmıştır. Su konusundaki çalışmalarıyla tanınan Eroğlu, Türkiye’nin su politikalarında etkili bir isim olmuştur. Çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yapmış, DSİ Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Su Vakfı kurucusu ve Dünya Su Konseyi guvernörüdür.

İleri yaşına rağmen aktif siyaset hayatını sürdüren Eroğlu, Türkiye’de çevre ve su konularında önemli kararlar almış ve uygulamıştır. Çeşitli hükümetlerde Bakanlık görevlerinde bulunan Eroğlu, İzmir ve Afyonkarahisar’dan milletvekili seçilmiştir. Kendisi aynı zamanda akademik alanda da başarılı çalışmalara imza atmış, yurt içi ve yurt dışında sayısız makale ve kitap yayınlamıştır.

Related Posts

Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dünyada eğitim artık dönüştü. Yani okullarda çocuklarımıza teorik olarak, ‘NASA’ya nasıl sunum hazırlarız’ı kitaptan öğretmek yerine, çocuklarımızın uygulamalı bir biçimde yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz” dedi.

Jackie Chan: Asla emekli olmayacağım!

Jackie Chan: Asla emekli olmayacağım!

7 MAYIS ŞANS TOPU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Online tek tıkla hızlı öğren) | Sisal Şans Milli Piyango Online Şans Topu çekiliş sonuçları belli oldu: 2 milyon TL’yi aşan ikramiye devretti!

Şans Topu sonuçları sorgulama ekranı 7 Mayıs 2025 Milli Piyango Online ile erişime açıldı. Heyecanla beklenen haftanın 1. Şans Topu canlı çekilişi, 7 Mayıs 2025 Çarşamba günü Sisal Şans tarafından noter huzurunda gerçekleşti. Milli Piyango TV Youtube kanalından başlayan çekilişin hemen ardından Şans Topu çekiliş sonuçları ile hangi numaraların kazandırdığı ilan edildi. Heyecanla beklenen bu akşamki Şans Topu sonuçları ile 5+1 bilen çıkmayınca tam 2 milyon 250 bin 538 TL ikramiye devretti. 5 bilen 9 talihli de 15.359,2 TL kazandı. Şans Topu sonuçları sorgulama ekranı, Milli Piyango Online ile ikramiyeler tek tıkla online öğrenilebilecek. Gözler şimdi Şans Topu sonucu online sorgulama ekranında. Peki, hangi numaralar kazandırdı? İşte, 7 Mayıs 2025 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları sorgulama ekranı ve ayrıntılar.

Netflix yeni nesil televizyon deneyimini tanıttı

Netflix yeni nesil televizyon deneyimini tanıttı

Açık Lise sınavları ne zaman (AÖL sınav takvimi 2025) | MEB 2024 – 2025 AÖL 3. dönem sınav tarihleri belli oldu mu? Açık Öğretim Lisesi sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

AÖL sınav tarihleri 2025 MEB takvimi ile belli oldu. Lise eğitimini açıktan devam ettiren öğrenciler, 30 Nisan – 20 Mayıs 2025 tarihlerinde yapılacak olan kayıt yenileme işleminin ardından, 3. Dönem Açık Öğretim Lisesi sınavlarını bekleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre öğrenciler sınav merkezi belirleme ve güncelleme işlemlerini 30 Nisan – 20 Mayıs 2025 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilecekler. Öğrenciler dönem sınavlarına fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi ile girecekler. Sınav giriş belgesinde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacak. Peki, açık lise sınavları ne zaman 2025? AÖL 3. Dönem sınav giriş belgesi yayınlandı mı? İşte, AÖL sınav takvimi ve ayrıntılı bilgiler.

Zorunlu lise eğitimimin düzenlenmesine ilişkin tartışmalar sürüyor: ‘AKP gençlere tuzak kuruyor’

Eğitim sendikaları tartışılan yeni lise eğitimi düzenlemeleri iddialarına karşın MEB’e “Eğitim sistemini yapboz haline getirme” çıkışında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir