Sağlık çalışanları Diyarbakır’da da “Aile Hekimliği Yönetmeliği”ne karşı üçüncü kez iş bıraktı

Sağlık Çalışanlarının Sağlık Hizmetleri İçin İş Bırakma Eylemi Devam Ediyor

Sağlık çalışanları, Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği’nin geri çekilmesine yönelik üçüncü iş bırakma eyleminde taleplerini dile getirdi. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Veysi Ülgen, sağlık çalışanlarının ve halkın daha nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmesi için eylemlerine devam ettiklerini söyledi. Ülgen, halkın da desteğini beklediklerini vurguladı.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen, açıklamayı yaparken sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülene kadar mücadele edeceklerini belirtti. Ülgen, Sağlık Bakanı’na hitaben, üçüncü iş bırakma eylemlerini düzenlediklerini açıkladı ve sağlık sistemindeki bazı sorunlara dikkat çekti.

Ülgen, Sağlık Bakanlığı’nın politikalarını eleştirerek, sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılması gerektiğini ve çalışanların haklarının korunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, halkın sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması gerektiğini vurguladı.

Sağlık Çalışanlarının Talepleri

  • Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbi donanımı ve aile sağlığı merkezlerinin kamu tarafından sağlanması
  • Halkın nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmesi için yeterli zaman ve olanak sağlanması
  • Aile hekimliğinde güvencesiz ve kadrosuz istihdamın kabul edilmemesi
  • Aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara emekliliğe yansıyacak maaşın ödenmesi
  • Sağlıkta şiddetin önlenmesini sağlayacak tedbirler alınması

Sağlık çalışanları, taleplerinin gerçekleşene kadar eylemlerine devam edeceklerini ve halkın desteğini beklediklerini belirtti.

Haberin Görseli:

Related Posts

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bir takipçi, Türkiye’deki göç nedeniyle boşta kalan kadrolara

İşlenmiş gıdalar yaşam süresini kısaltabilir!

İngiltere ve ABD dahil sekiz ülkede yapılan bir araştırma, aşırı işlenmiş besinleri çok tüketen kişilerin erken ölüm riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir